WE think
WE architecten streeft naar ontwerpen met een sterk idee en een uitgesproken karakter

Wij denken dat goede architectuur inspireert, herinneringen opwekt of juist vergezichten biedt. Goede architectuur is meer dan een oplossing. Het heeft een sterk karakter dat reageert op een cultuur, een samenleving en een context.

Aan de basis van ieder ontwerp ligt een helder en sterk idee. Centraal daarin staat de vraag en behoefte van onze opdrachtgever, maar we kijken daarbij ook verder. Middels ontwerpend onderzoek, waarin we een opgave vanuit verschillende invalshoeken bekijken, komen we vaak tot een idee buiten de gebaande paden. Zo hebben we bijvoorbeeld in de Warmtehub met één gebaar (het gevouwen dak) een traditioneel gesloten en omheinde functie getransformeerd tot een publieke plek. In CPO AMSTELLOFT willen we het flexibele appartement realiseren, daarvoor maken we ruimtelijke dubbelhoge appartementen die bewoners later zelf nog eenvoudig kunnen aanpassen aan hun wijzigende woonwensen.

WE architecten heeft een passie voor ontwerpen met een sterk karakter. Zo'n karakter kan extrovert, monumentaal, industrieel of juist introvert, aaibaar, verleidelijk zijn. Het karakter komt voort uit het idee; welk verhaal wil dit ontwerp vertellen. Zo kent de Warmtehub bijvoorbeeld een stoere havenarchitectuur met een robuuste constructie en rauwe materialisering. In CPO AMSTELLOFT wordt de dubbelhoge ruimtelijke werking versterkt door de hoge moderne boogramen met een rijke detaillering van het metselwerk.

Sterke karakters maken gebouwen en hun omgeving interessant omdat ze inspireren, je kan er van houden of het kan juist discussie oproepen.