-
  • VILLA JBN
  • Particulier woonhuis, Bergen
  • WELCOME IN MY BACKYARD
    De opdrachtgever had een huis gekocht in Bergen vooral vanwege de prachtige tuin en omgeving. Het huis diende wel volledig gerenoveerd en uitgebreid te worden om te kunnen voldoen aan de ruimte eisen van 2 ouders en 4 kinderen. Daarnaast had het huis vanwege de kleine en slecht gepositioneerde ramen nauwelijks een relatie met die prachtige tuin.

    Het huis is maximaal uitgebreid. Door de tuinafscheiding dichter te maken, zorgt deze in plaats van de buitengevel van het huis voor privacy. Een volledig transparante gevel voor de nieuwe uitbreiding was daardoor mogelijk.

    De tuin is door de beglaasde gevel en door het maken van openingen in de oude gevel vanuit elke ruimte zichtbaar en is onderdeel geworden van de woonomgeving.

    Middels schuifdeuren is het huis op te delen in twee delen. De kinderen kunnen ravotten in hun 'kinderhuis' terwijl hun ouders rustig een wijntje kunnen drinken in het oudergedeelte.

    Type : Woonhuis (uitbreiding)
    Lokatie : Bergen
    Opdrachtgever : Particulier
    Status : Opgeleverd
    Periode : 2007 - 2009
    Team : Erik de Vries i.s.m. Bob Mantel
  • De ruimtevraag resulteert in een maximale uitbreiding, door de tuin privacy te geven kan de uitbreiding transparant worden.
  • Luifel opgenomen in dakrand, de keuken kan volledig opgezet worden