-
  • VILLA SHELTER
  • Particulier woonhuis, Aerdenhout
  • PDF
  • VILLA SHELTER
  • FAMILYROOM IN DE BOSSEN
    Na 10 jaar met het gezin als expats over de wereld te zwerven, zochten de opdrachtgevers nu een eigen plek in de rustige Aerdenhoutse bossen. De grote wens was om één ruimte te maken waarin gewoond, gekookt en gegeten kan worden: de family-room. Er werd daarnaast gevraagd om een goede relatie tussen de traditionele bestaande woning en een moderne vormgeving.

    De transparante aanbouw wordt terrassend uitgevoerd, hiermee worden plekken gemaakt in de grote ruimte én wordt een sterke en open relatie met de prachtige tuin gerealiseerd. De gevel is van zelfdragend glas en kan daarom minimaal dunne kozijnen krijgen, hierdoor lopen binnen en buiten in elkaar door, zowel in de zomer als alle puien open kunnen, als in de winter.

    De route vanaf de entree naar de family-room is spannend omdat de traditionele elementen van het bestaande gedeelte versterkt worden door bijvoorbeeld een grove houten vloer. Pas als je de grote schuifdeur opent wordt je verrast door de lichte en open family-room. Deze strak afgewerkte ruimte krijgt een verdere ruimtelijke geleding door contrasterende interieur-elementen zoals een hardhouten keuken-eiland, schuifdeuren en constructieve schijven die als boekenkasten worden uitgevoerd.

    Type : Particulier woonhuis (verbouwing en uitbreiding)
    Lokatie : Aerdenhout
    Opdrachtgever : Particulier
    Status : Opgeleverd
    Periode : 2011 - 2013
    Team : Erik de Vries, Wouter van Alebeek
  • Bestaande besloten woning wordt 'opengeknipt' en krijgt terrassende transpararante uitbreiding