-
  • TARCISIUSHOF LAREN
  • Appartementen en eengezinswoningen, Laren
  • PDF
  • TARCISIUSHOF
  • HET LAREN'S GEVOEL
    Op de locatie van de Tarcisiusschool, waaraan veel inwoners van Laren goede herinnering hebben, worden 18 nieuwe woningen gebouwd. Het project wordt gekenmerkt door een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing met een groen binnenhof voor de bewoners en een bijzondere uitwerking.

    Inpassing Om de woningen goed in te passen in de situatie hebben we een onderzoek gedaan naar de karakteristieke omgeving van Laren: de kenmerkende eigenschappen voor de verschijning van bebouwing, straten, tuinen etc, vormen samen het Laren's gevoel. Voor de stedenbouwkundige opzet zijn we op zoek gegaan naar een inpassing die hierbij past: ingetogen bebouwing met een tijdloze schoonheid. In de stedenbouwkundige opzet was het parkeren oorspronkelijk op het binnenterrein gepositioneerd. Door ons voorstel dit parkeren aan de straat te plaatsen, is er ruimte onstaan voor een aantrekkelijk binnenhof, waar kinderen kunnen spelen of waar je gezamenlijk kan picknicken.

    Uitwerking Het dak en de ambachtelijk gedetailleerde gevels spelen ook een belangrijke rol bij 'het Larens gevoel'. Door slim om te gaan met het budget, is het gelukt de woningen te voorzien van een eigentijdse rietkap en een rijk gedetailleerde metselwerkgevel.

    Type : Woningbouw (8 appartementen + 10 eensgezinswoningen)
    Lokatie : Smeekweg, Laren
    Opdrachtgever : Woningbouwvereniging Laren
    Status : Opgeleverd 2017
    Periode : 2013 - 2017
    Team : Wouter van Alebeek, Erik de Vries, Hao Tran, Paulien van der Valk
  • Locatie met bestaande bebouwing
  • Kopgevel appartementen aan groenstrook Smeekweg
  • Groen binnenhof voor alle omwonenden
  • Entree appartementen
  • Dierenkabinet in entreehal
  • Tekening in hekwerken uit oude Tarcisiusschool
  • Mussenkasten opgenomen in gevel
  • Langsgevel eengezinswoningen
  • Tarcisiushof volgens het Laren's gevoel