-
 • DE MUINCK LOCATIE
 • Verdichtingsopgave 24 woningen, Utrecht
 • PDF
 • DE MUINCK LOCATIE
 • DE MUINCK LOCATIE
  Op de locatie aan de J.M. de Muinck Keizerlaan in Utrecht zijn twee bestaande bouwblokken gesitueerd met in 8 commerciële ruimtes op de begane grond en 8 bovenwoningen. Mitros is voornemens om de bestaande bouwblokken te slopen en op deze plek één bouwvolume te realiseren met 24 sociale huurwoningen.

  Stedenbouwkundig maakt het plangebied onderdeel uit van de hoofdentree van de totale Queeckhovenplein wijk, met de aansluiting van de Elsenburglaan op de J.M. de Muinck Keizerlaan. Het bouwveld wordt thans gekenmerkt door tweespant in stedenbouwkundige en architectonische zin. De nieuwbouw op de hoeklocatie geeft de kans om meer eenheid in het bouwveld te creëren.

  De nieuwbouw geeft de mogelijkheid om het bouwveld een verbijzondering in de volumeopbouw aan de rotonde te geven om deze hoek te markeren. Er ligt een belangrijke opgave aan de binnenzijde van het bouwveld waar de bestaande garageboxen plaats maken voor parkeerplaatsen die met een groene bufferzone aansluiten op de privé-tuinen van het bouwveld.

  Type : Woningbouw verdichtingsopgave 24 woningen
  Lokatie : Zuilen, Utrecht
  Opdrachtgever : Mitros
  Status : Voorbereiding
  Periode : 2017-ongoing
  Team : WE architecten (Wouter van Alebeek, Erik de Vries) i.s.m. René Kuiken Urbanism