-
 • DIJKWONING
 • Particulier woonhuis Nieuwendammerdijk, Amsterdam
 • DIJKWONING
 • UITBREIDING OP DE DIJK
  De oude DIJKWONINGen aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord zijn prachtig, maar ook erg klein van opzet. De meeste zijn daarom de loop der tijd al eens uitgebreid. Onze opdrachtgevers hadden echter een DIJKWONING gevonden die nog origineel was. Vanwege de aankomende uitbreiding van het gezin was een maximale uitbreiding gewenst die de relatie met de tuin versterkt.

  De bestaande DIJKWONING wordt bijna twee keer zo groot gemaakt door een uitbreiding over twee lagen. Wat bijzonder is aan deze DIJKWONINGen is dat je binnenkomt en woont op de 1e verdieping. Deze verdieping was echter erg klein en had nauwelijks relatie met de mooie achtertuin.

  De nieuwe transparante aanbouw zorgt voor een fijne en lichte woonverdieping met aangrenzend riant terras uitkijkend over het aangrenzende Vliegenbos. De aanbouw geeft daarnaast ruimte voor twee extra (slaap)kamers in het souterrain, te openen naar de ruime tuin. Met een buitentrap aan het terras worden de tuin en woonverdieping direct aan elkaar gekoppeld.

  Type : Woonhuis uitbreiding
  Lokatie : Nieuwendammerdijk, Amsterdam
  Opdrachtgever : Particulier
  Status : Opgeleverd
  Periode : 2010 - 2011
  Team : Wouter van Alebeek, Erik de Vries