• DOWNSIDE-UP

In het Amstelkwartier realiseren we gestapelde gezinswoningen aan de bocht van de Amstel. De benedenwoning heeft een vanzelfsprekende woonkwaliteit met voordeur aan de straat en een ruime tuin aan de woonkamer. De uitdaging ligt in het realiseren van dezelfde kwaliteiten voor de bovengelegen gezinswoning. Samen met een prachtig uitzicht en goede bezonning is het dan ook echt goed wonen in DOWNSIDE-UP.

De bovenwoning krijgt een eigen lift waardoor deze goed verbonden is met de entree en men direct de woonruimte binnenkomt. Een spannende trap, samen met de lift vorm gegeven als een fraaie kast, verbindt de woonverdiepingen. De woonvertrekken zijn daarnaast ruimtelijk verbonden via een grote centrale vide met een 5 meter hoge boekenkast.

Het dakterras biedt optimale bezonning en uitzicht. Daarom is hier een tuin op hoogte gerealiseerd, een 'mini-landschap' met een echt grasveld, boom en pergola. Belangrijk is dat deze niet via een smalle trap toegankelijk is, maar direct vanuit de ruimte en via de lift. Op de tussengelegen woonverdieping geeft een extra balkon ook aan de woonkamer een riant terras.

DOWNSIDE-UP heeft een rijk gedetailleerde metselwerk gevel met het het karakter van een hedendaags pakhuis. Het accent wordt gevormd door twee bijzondere erkers die de bewoners uitzicht bieden op de Amstel.

Type : Woningbouw
Lokatie : Amstelkwartier Amsterdam
Opdrachtgever : Particulier
Status : Opgeleverd
Periode : 2013 - 2016
Team : Erik de Vries, Wouter van Alebeek, Hao Tran