• ANNA PAULOWNA BLANCA
  • Concept veranda's, verblijfskwaliteit en speelstraat
  • Articulatie van de veranda's uitkijkend over de polders
  • Kopgevels met een ingetogen heldere beeldentaal

Als uitgangspunt voor de 12 woningen in de uitbreidingswijk Elshof Zuid kregen we van onze opdrachtgever hun standaard conceptwoning. De vraag was hoe we deze standaard woning met minimale middelen karakter met een locatiespecifieke uitwerking konden geven.

Veranda's Omdat de meeste woningen met hun voordeur op het zuiden geori├źnteerd zijn, hebben we onderzocht hoe we aan de straatzijde van de woningen een prettig woongebied konden maken. De woningen krijgen daarvoor een veranda aan de straat die gekoppeld is aan de keuken, naast natuurlijk de achtertuin aan de woonkamer. De schaal van de woningen krijgt een intiem karakter door de dakbedekking over de gevel door te laten lopen tot aan de veranda. De veranda's worden vormgegeven als 'hap' uit de woningen en krijgen een warme uitstraling door een houten uitwerking. De kopgevels spelen een belangrijke rol en krijgen een ingetogen heldere beeldentaal met een articulatie van de veranda's.

Speelstraat Omdat de voortuinen beeldbepalend zijn in deze situatie hebben we ervoor gekozen om een hoogwaardige gemeenschappelijke inrichting toe te passen met kleurige vaste planten en bloemen. De straat kan zo echt een speelstraat worden, temeer omdat het parkeren elders gesitueerd is.

Type : Woningbouw
Lokatie : Anna Paulowna, Elshof Zuid
Opdrachtgever : Wooncompagnie
Status : Opgeleverd
Periode : 2014 - 2018
Team : Erik de Vries, Wouter van Alebeek, Loek Vijgen