• DOK7 BUIKSLOTERHAM
  • Locatie: de voormalige terreinen van Nedcoat en Air Products

DOK7 ligt aan het brede water van het Tolhuiskanaal, in het hart van het stedenbouwkundig plan Cityplots Buiksloterham. Het gebouw krijgt een robuuste buitenschil met daarin grote sparingen voor geborgen buitenruimtes van de woningen.

De voormalige terreinen van Nedcoat en Air Products worden getransformeerd naar een bruisend nieuw stuk stad mét behoud van ruimte voor experiment en innovatie. Het Kartelhuis refereert enerzijds aan de rauwe, industriële geschiedenis van de plek. Het ontwerp introduceert een grotere 'tussenschaal' in de gevels, afwijkend van de gebruikelijke raamopeningen bij wooneenheden. De materialisering van de buitenschil versterkt dit gevoel door toepassing van klamp gemetselde, grove grote bakstenen met diepe frog.

Anderzijds biedt DOK7 ook intieme, geborgen woonruimte aan 30 appartementen en een lichte commerciële ruimte op de beganegrond. De grotere gevelopeningen vormen de buitenruimtes van de woningen en krijgen een warme afwerking van gekleurd geprofileerd beton. In deze grote openingen hangen lichte balkons voor de hoger gelegen appartementen. Grote houten puien op de beganegrond geven de entree en commerciële ruimte een open uitstraling.

Type : woningbouw
Locatie : Buiksloterdam Amsterdam
Opdrachtgever : Trebbe / de Alliantie ontwikkeling
Status : Opgeleverd 2020
Periode : 2015 - 2020
Team : Wouter van Alebeek, Erik de Vries, Arjen Zaal, Gijs Braakman