• CPO AMSTELBEST
  • Panoramawoning met licht en uitzicht aan drie zijden
  • Dubbelhoge lofts met veel licht en indelingsvrijheid

Kavel B1 vormt het sluitstuk van Amstelkwartier Fase 1. Hier heeft bouwgroep Amstelbest met WE architecten tien bijzondere CPO-woningen ontwikkeld.

De opgave vanuit de locatie ligt in de wens gebruik te maken van het uitzicht over de Amstel en Weespertrekvaart aan de straatzijde, en tegelijkertijd de woningen te oriënteren op de zon aan de binnenhof-zijde. Daarnaast is het een diepe kavel wat een uitdaging is voor de daglichttoetreding. De woningen aan de steegzijde krijgen veel openingen in de langsgevel, dit zijn de panoramawoningen met aan drie zijden gevelopeningen. De woningen die aansluiten op het bouwblok kunnen geen zijramen krijgen en worden daarom als dubbelhoge lofts uitgevoerd waarin dmv vides het daglicht diep kan toetreden.

CPO Amstelbest krijgt een gemeenschappelijke groene daktuin die zichtbaar is vanaf de straat. Het ontwerp is gebaseerd op een gridgevel die een bewerking krijgt om aan te sluiten bij het beoogde karakter van een stoer woongebouw. WE architecten is vanaf het initiatief betrokken geweest bij bouwgroep Amstelbest en heeft met hen de selectie bij de gemeente Amsterdam doorlopen.

Type : Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Woningbouw
Lokatie : Amstelkwartier Amsterdam
Opdrachtgever : Bouwgroep Amstelbest
Status : Opgeleverd
Periode : 2017-2020
Team : Wouter van Alebeek, Erik de Vries, Jelmer van der Ploeg, Anne-Roos Demilt