• DOK1620 BUIKSLOTERHAM
  • Randvoorwaarden

Vijf DOK1620 BUIKSLOTERHAM in Buiksloterham

In Cityplots Buiksloterham heeft WE Architecten een ontwerp gemaakt voor vijf ééngezinswoningen met een werkfunctie, waarbij een grote mate van variëteit, flexibiliteit én duurzaamheid gewenst is. Er is een architectonische Toolbox samengesteld, ofwel een soort Legodoos met een aantal gestandaardiseerde robuuste gevel-elementen waarmee veel variatie mogelijk is.

Toekomstige bewoners kunnen een keuze kunnen maken uit een pallet van verdelingen binnen de gevelkaders, materialen, verdiepingshoogtes, dakvormen en buitenruimtes. De Toolbox maakt naast variëteit en flexibiliteit een modulaire bouw mogelijk. Toekomstige bewoners kunnen op verschillende momenten in het proces stappen en een woning maken die past bij hun woon- en werkwensen.

De kaders zijn demontabel en gerealiseerd uit gerecycled of duurzaam materiaal, zoals verbrand hout of gerecyclede gevelstenen. Andere duurzaamheid-maatregelingen die toegepast worden, zijn onder andere het bufferen van regenwater en het gebruik van grijs water en cementvervangers. De materialen worden verwerkt in een materialenpaspoort (Madaster), zodat men later bij hergebruik de eigenschappen goed terug kan vinden. De vijf hofwoningen verlevendigen het Albert Molhof in Buiksloterham en dragen bij aan een gevarieerde en circulaire stad.

Type : circulaire woningbouw
Locatie : Buiksloterdam Amsterdam
Opdrachtgever : niet openbaar
Status : DO in bewerking
Periode : 2018 - ...
Team : Wouter van Alebeek, Erik de Vries, Anneroos Demilt