• LLOYD YARD

LLOYD YARD refereert sterk naar het haven-verleden van de locatie. Het plan, wat zich kenmerkt door stevige panden en een groene avontuurlijke binnenwerf, sluit naadloos aan bij de robuuste uitstraling van de Lloydpier. Ideaal voor stedelijke mensen die zich aangetrokken voelen door het ongepolijste karakter en de ruimtelijke kwaliteiten van het plan.

De Hoekblokken bestaan uit stoere gemetselde kaders met grote gevelopeningen en buitenruimtes, waarachter ruimtelijke woningen schuil liggen. De blokken ertussen bestaan vooral uit stadswoningen die worden uitgevoerd in duurzame gevelmaterialen zoals cortenstaal afkomstig van oude schepen of keramische tegels die stikstof omzetten. Ruige begroeiing en cortenstalen tuinelementen, gefundeerd op bestaande funderingsresten, versterken het werf gevoel van de binnentuin.

Een prominente rol binnen het plan is het Maasvenster, een grote gevelopening waarmee de intieme ruimte van de binnenwerf visueel en fysiek wordt verbonden met de openheid van de Maas en vice versa. Het venster is bereikbaar via een robuuste trap en geeft bewoners en bezoekers van de werf een wijds uitzicht over de Maas.

Type : Woningbouw/gebiedsontwikkeling
Lokatie : Lloyd-pier Rotterdam
Programma : 18.000m² residentieel, 53 huurwoningen, 83 koopwoningen, 1 commerciële ruimte
Opdrachtgever : KondorWessels Vastgoed, onderdeel van VolkerWessels
Aannemer : Kroon en de Koning, Boele en van Eesteren
Status : Opgeleverd 2024
Team WE : Erik de Vries, Wouter van Alebeek, Jelmer van der Ploeg, Ioanna Tzavella
Samenwerking : Paul de Ruiter Architects
Landschap : ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Foto's : Aiste Rakauskaite Photography